Сенатор США від штату Міссісіпі Роджер Вікер припустив, що як спосіб стримування російської агресії Сполучені Штати могли б розмістити свої війська в Чорноморському регіоні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Fox News.

«Не відкидаю військових дій», – сказав сенатор.

На уточнювальне запитання журналіста, що той має на увазі, Вікер відповів, що американські кораблі в Чорному морі можуть завдати руйнівного удару «російському військовому потенціалу».

«Це може означати, що ми беремо участь у конфлікті. І я цього не відкидав би. Я не відкидаю присутність американських військ на землі. Ми не відкидаємо застосування ядерної зброї першими», – пояснив американський політик.

Він наголосив, що подібне навряд чи станеться, але під час перемовин треба бути жорсткими й не знімати такого варіанту зі столу.

Вікер вважає, що про це мав попередити президента РФ Володимира Путіна президент США Джо Байден на перемовинах.

«Розуміння, яке ми маємо у Конгресі, – що втрата вільної демократичної України через російське вторгнення змінить правила гри для вільної Європи», – вважає сенатор.

Російське посольство в США заявило у Facebook, що слова Вікера – «безвідповідальні».

«Жартувати з ядерною зброєю не годиться американському політику, який працює в законодавчому органі США», – зазначили, зокрема, російські дипломати.

Нагадаємо, на тлі загострення загрози масштабного російського вторгнення та не менш масштабних скандалів, які виникають у владних коридорах, питання безпекової та оборонної політики все більше турбують українців. 

Про власний прогноз щодо можливого вторгнення, поточний стан української армії та колабораціоністів серед вищого керівництва держав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розповів на хвилях "Вголос FM" в програмі «Актуальне інтерв'ю» з Ігорем Слотюком.

ІА "Вголос": НОВИНИ