Львівська міськрада виділить 1 млн грн на конверти і марки для податківців.

Йдеться про закупівлю для податкової служби, пише Lviv.media

Кошти забрали з двох програм та спрямували податковій службі Згідно з рішенням комісії, у міськраді перерозподілили частину бюджетних коштів: із двох програм економічного розвитку міста забрали близько 1 мільйона гривень та скерували їх Державній податковій службі у Львівській області у вигляді субвенції (цільової допомоги). 494 тис. 600 грн комісія фінансів вирішила забрати з «Програми формування податкової культури у м. Львові», а ще на 505 тис. 400 грн зменшили «Програму сприяння залученню інвестицій до Львівської міської».

Ці кошти скерують на оплату послуг поштового зв’язку податкової служби, а саме закупівлю марок та конвертів, які потрібні для надсилання повідомлень про сплату місцевих податків.

За словами голови комісії Наталії Шелестак, щорічно на такі потреби виділяли 2 млн грн. Під час обговорення питання на засіданні комісії повідомили, що цього року податківцям потрібно 3 млн 400 тис. грн. Але згідно з сьогоднішнім рішенням комісії фінансів погодили виділити першочергово лише 1 млн грн.

«Щоб ви розуміли, я сама ходила за повідомленням, бо мені не прийшло. Але я не думаю, що багато таких свідомих самі підуть, Ну об’єктивно, якщо тобі не прийшло — то ти можеш не платити. Ми мусимо це прийняти, бо якщо не дамо ті конверти, то не будемо мати наповнення місцевого бюджету. І я взагалі не розумію чому в нашій цифровій державі настільки нецифрова податкова», — зазначила Наталія Шелестак.

Вона також наголосила, що без цих конвертів та марок податкова не зможе надсилати листи про необхідність сплати місцевих податків. При цьому члени комісії наголосили, що це було б набагато зручніше надсилати податкові повідомлення через застосунок «Дія», економлячи кошти на поштовий зв’язок.

ІА "Вголос": НОВИНИ