Ексдепутат Львівської міськради та громадський діяч Зіновій Гузар впевнений, що відсутність старост у Львівській територіальній громаді не більше ніж політична воля міського голови.

Про це він розповів під час прямого етеру “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Громадський діяч пояснює, що за рік роботи депутатського корпусу вже можна зробити певні висновки щодо роботи як “нових” депутатів, так і “старого” міського голови. 

З його слів, всі пропозиції, які подавав міський голова, були прийняті. Водночас, Зіновій Гузар, стверджує, що жодні пропозиції від депутатів, які суперечили позиції міського голови підтримки не знаходили. 

“В цьому випадку - це не більше ніж політика: в міського голови є своє бачення і він його реалізує як вважає за необхідне.  Мотивації територіальних громад чи депутатів не почуті і сумніваюсь, що колись будуть”, - прокоментував Зіновій Гузар.

Ексдепутат так впевнений, що за цей рік часу вже можна було б зробити перший крок у затвердженні старостинських округів та призначенні старост, але на жаль цього так і не сталось. 

“Тепер мешканцям територіальної громади за довідкою про смерть треба їхати до Львова і вертатися назад - це абсурдно!”, - вважає громадський діяч, ексдепутат Львівської міської ради Зіновій Гузар.

Нагадаємо, як писав "Вголос", минуло вже понад рік після останніх місцевих виборів. які закріпили реформу децентралізації. Та попори те, що Львівська міська територіальна громада існує вже більше року, старостинські округи, які мали б діяти на приєднаних територіях, подосі не створені.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ