У адміністрації президента Джо Байдена також виражають занепокоєння, що в України закінчуються сили, в той час як в росії вони, схоже, безмежні.

Представники Сполучених Штатів та Європейського Союзу розпочали обговорення можливості проведення мирних переговорів з росією для припинення війни, повідомив американський телеканал NBC News, посилаючись на двох високопосадовців - одного сучасного і одного колишнього.

Згідно повідомлення, деякі обговорення відбулися в жовтні під час зустрічі Контактної групи з оборони України, в яку входить понад 50 країн. За словами NBC News, розмови стосувалися можливої відмови України від певних умов для досягнення угоди.

НАТО також готове запропонувати Україні певні гарантії безпеки, що утримають росію від нового вторгнення на її територію, повідомили чиновники. Джерела телеканалу зауважили, що такі обговорення розпочалися на тлі побоювань США та країн Європи, що конфлікт увійшов в глухий кут, і що їм може бути важко надалі надавати підтримку Україні. У адміністрації президента Джо Байдена також виражають занепокоєння, що в України закінчуються сили, в той час як в росії вони, схоже, безмежні.

Проте адміністрація Байдена не має жодних доказів того, що президент росії готовий до переговорів з Україною, зазначають розмовники NBC News. За їхніми словами, західні посадовці вважають, що путін намагається «потягнути час» і чекає, коли Захід втомиться від фінансування України, або постачання Києву зброї та боєприпасів стане надто високим за рахунок Заходу.

За словами чиновників, Україні слід використати час до кінця цього року, після чого можливі поспішні дискусії щодо мирних переговорів.

ІА "Вголос": НОВИНИ