В отриманих зразках техніки встановлено нові модернізовані двигуни, систему глобального позиціювання і радіозв’язку та систему віброгасіння. Кабіни підготовлено для роботи льотчиків у приладах нічного бачення.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

“Потреба в подібних машинах зросла через збільшення в складі українських ВМС чисельності морської піхоти. Якщо після початку збройної агресії РФ ми здебільшого обходилися моделями “Мі-14”, основним завданням яких були пошук та стеження за підводними човнами, то тепер завдань побільшало”, - сказав один з командирів гвинтокрила капітан Віктор Кубринський.

Зазначається, що оновлені повітряні машини мають широкий функціонал застосування та здатні виконувати різноманітні завдання: пошукові та рятувальні дії, транспортування та висадку десанту морської піхоти, перевезення вантажів, санітарну евакуацію.

Також вертольоти виконують завдання з вогневої підтримки: бомбометання, пуск некерованих ракет та мінування з повітря.

В пресслужбі відзначили, що гелікоптери цієї моделі відрізняються насамперед своєю багатофункціональністю. Лише десантування особового складу можна виконувати за допомогою каната або в парашутний чи штурмовий спосіб.

Так само машина здатна швидко евакуювати особовий склад за допомогою підвісної системи. Також відомо, що Україна вперше візьме участь у військово-морських навчаннях НАТО Dynamic Move – 2022, які мають відбутися з 31 січня по 8 лютого в Остенді, Бельгія.

Нагадаємо, за минулу добу, 28 листопада, на Донбасі зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Бойовики також використовували озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

ІА "Вголос": НОВИНИ