Росія, готуючись до повномасштабного вторгнення в Україну, розглядає різні варіанти контролю над окупованими територіями. Один з них полягає у створенні окупаційної адміністрації з місцевих, яку мав би очолити колишній народний депутат та власник телеканалу «Наш», Євген Мураєв.

Про це повідомило у своєму офіційному пресрелізі Міністерство закордонних справ Великобританії. 

"У нас є інформація, яка вказує на те, що російський уряд сподівається поставити в Києві проросійського лідера, оскільки він розглядає можливість вторгнення й окупації України. В якості потенційного кандидата розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв", - зазначено в прес-релізі.

Понад те, як стверджують британські дипломати,  російські спецслужби підтримують зв’язки з багатьма колишніми українськими політиками, зокрема:

  • Сергій Арбузов, перший віце-прем'єр-міністр України у 2012-2014 роках, в.о. прем'єр-міністра у 2014 році
  • Андрій Клюєв, перший віце-прем'єр-міністр у 2010-2012 роках, керівник Адміністрації колишнього президента України Януковича
  • Володимир Сівкович, колишній заступник голови Ради національної безпеки і оборони (РНБО)
  • Микола Азаров, прем'єр-міністр України у 2010-2014 роках

Деякі з них, за твердженням МЗВ Британії,  мають контакти з офіцерами російської розвідки, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну.

Міністр закордонних справ Об'єднаного королівства Ліз Трасс сказала:

"Інформація, оприлюднена сьогодні, висвітлює масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає змогу зрозуміти мислення Кремля.

Росія має деескалацію, припинити свої кампанії агресії та дезінформації та йти на шлях дипломатії. Як неодноразово заявляли Велика Британія та наші партнери, будь-яке військове вторгнення Росії в Україну було б серйозною стратегічною помилкою з серйозними витратами".

Нагадаємо, «Вголос» вже писав, що міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс попередила Росію, що вторгнення до України може призвести до великих втрат, та порівняла такий крок із радянською інтервенцією в Афганістан.

Понад те, Великобританія не виключає, що збільшить кількість зброї, яку передасть незабаром Україні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ