Народні колективи, заслужені артисти України та творчі університетські колективи об'єднались задля благородної мети.

У Дублянах провели концерт на підтримку Збройних Сил України. Організували подію волонтерська команда проєкту «Музика заради життя» спільно з Львівським національним університетом природокористування

«Ми радо відгукнулись на цю ініціативу, тому що університет постійно здійснює благодійні акції. Ми активно намагаємось допомагати нашим збройним силам. Відповідаємо на різні потреби наших збройних сил і ми радо прийняли таку пропозицію щодо проведення такого благодійного концерту. Запросили також наше коло колег, які також долучаться і долучаються до цієї благодійної акції», - заявив в.о. ректора Львівського національного університету природокористування Василь Лопушняк.

За словами співорганізаторів, університет системно підтримує наших захисників, тож на знак вдячності військові передали прапор. Крім того серед глядачів чимало  військових, які проходять реабілітацію на Львівщині 

«Ми привезли прапор для цього університету, бо тут студенти і викладачі допомагають. Ми не байдужі до того, що зараз робиться на сході, бо кожна копійка, кожне слово, яке буде сказане нашим солдатам, нашим захисникам, захисницям - то йде до перемоги», - каже співорганізатор благодійної команди «Музика заради життя», волонтер Анатолій Головань.

Впродовж заходу всі охочі могли долучитись до благодійного збору, який є безперервним з початку повномасштабного вторгнення. 

«В університеті з тих часів діє безтерміновий збір коштів. Фактично кожен викладач щомісяця віддає частину своєї заробітньої плати. Ми закуповуємо необхідне обладнання - чи це дрони, чи це продукти харчування. В цих зборах беруть участь активно студенти», - каже Голова профспілкової організації працівників Львівського національного університету природокористування Роман Шмиг.

 Загалом команда проєкту «Музика заради життя» вже організувала понад 500 благодійних концертів в різних куточках Львівщини та західних областей України.

ІА "Вголос": НОВИНИ