У таборі збірної України після виступів на чемпіонаті Європи у польському Торуні було зафіксовано три позитивних випадки на коронавірус – у представниць команди жіночої естафети 4х400 - Анни Рижикової, Катерини Климюк та Аліна Логвиненко. Ще одна бігунка, Вікторія Ратнікова, була змушена залишитися на самоізоляції в Польщі, оскільки проживала в одній кімнаті із Климюк.

Про це повідомляє Суспільне.

Коронавірус у таборі збірної України виник попри те, що спортсменів постійно тестували на наявність хвороби. Проте цілком ймовірно, що спалах хвороби спричинила захворюваність у збірній Польщі. А також той факт, що чемпіонат Європи в Торуні проходив саме у приміщенні, де спортсмени контактували один із одним, дуже часто не звертаючи увагу на соціальну дистанцію.

Взяти участь на домашньому чемпіонаті Європи команда збірної Польщі у чоловічій естафеті не змогла. У польській легкоатлетичній асоціації повідомили, що чотири з шести представників команди отримали позитивні результати тестів на коронавірус, через що не змогли взяти участь на змаганнях.

Учасники польської естафети перебували разом із іншими спортсменами на арені в Торуні і встигли взяти участь у особистих забігах. Каєтан Душинські, учасник попередніх естафет польської збірної, змагався у кваліфікаційному забігу на 400 метрів, фінішувавши другим, після чого поступився у півфіналі.

Крім чоловічої естафетної команди з бігу, у таборі збірної Польщі під час чемпіонату Європи не було (поки що) зафіксовано позитивних випадків захворювання коронавірусом. Хоча перед змаганнями він був.

Майже напевне коронавірус у збірній Польщі під час чемпіонату Європи з'явився після позитивного випадку у іншої легкоатлетки – бігунки на дистанції 60 метрів Еви Свободи, яка підходила до змагань у якості чинної чемпіонки.

За 10 днів до чемпіонату Європи збірна Польщі організувала спеціальний збір для підготовки до домашніх змагань. Свобода на ньому була присутня і готувалася до турніру.

Водночас, у польській легкоатлетичній асоціації запевнили, що загроз подальшого поширення коронавірусної хвороби та позитивних тестів у інших спортсменів немає. Попри те, що в українській команді було зафіксовано 3 позитивних випадки.

За кілька днів перед змаганнями у Торуні стало відомо, що ірландській бігун на 3000 метрів Дараг МакЕлхінні також отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Однак після цього збірна Ірландії не повідомляла про позитивні випадки у решти своїх легкоатлетів.

При цьому бігунка із Великої Британії Голлі Бредшоу після закінчення чемпіонату Європи поскаржилася на те, що спортсмени були змушені проходити постійні тестування на коронавірус при тому, що перебували всі в одному закритому приміщенні.

Збірна Польщі здобула на чемпіонаті Європи в Торуні 10 медалей, одна з яких – золота.

Україна на Євро з легкої атлетики здобула 3 медалі: «золото» виграли Марина Бех-Романчук (стрибки у довжину) та Ярослава Магучіх (стрибки у висоту). Ірина Геращенко у стрибках у висоту стала другою.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ