У Київській області суд виніс вирок підліткам, які зґвалтували малолітню дівчину.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на вирок Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Йдеться про 5 підлітків, серед яких дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 й 9 класів.

За даними суду, 15 травня 2023 року підозрювані запросили в гості дівчину, яка не досягла 14-річного віку. Там вони спочатку споїли її, а потім здійснили групове зґвалтування.

Підлітки роздягнули дівчину, закрили їй рота рушником, а один з них зґвалтував її. Все це вони знімали на камеру. Після цього кривдники змушували потерпілу мовчати про злочин.

Дівчина нічого не розповіла матері. Мати скривдженої дитини дізналася про групове зґвалтування доньки і звернулась до поліції.

Ґвалтівники надіслали іншим підліткам відео, на якому учень 9 класу знущається з потерпілої, а четверо інших фігурантів тримають школярку.

Суд визнав усіх учасників події винними. Повнолітнього хлопця покарали на 10 років позбавлення волі. Проте він перебував на іспитовому терміні через інший злочин, а тому — він 15 років проведе у в'язниці.

Учня 9 класу засудили до 10 років позбавлення волі. Студентку училища — до 10 років позбавлення волі. Учениць 8 та 9 класів — до 10 років позбавлення волі.

Усіх засуджених також внесуть до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

ІА "Вголос": НОВИНИ