За тиждень до виборів Президента в Сумській області, на кордоні з Росією, відімкнули українські телеканали.

Про це сказала голова комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар, пише «РБК-Україна».

«Сьогодні ми маємо проблему як соціальну, так і політичну. Оскільки за тиждень до виборів ми вимикаємо у низці областей все українське телебачення. Особливо на кордоні з Росією, де йде російське аналогове телебачення. Це, вочевидь, серйозна проблема, і це може трактуватися як втручання у виборчий процес», — заявила Сюмар.

Вона зазначає, що ситуація сталася через заборгованість перед Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення з боку компанії-монополіста.

До того ж глава уряду Володимир Гройсман та голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяли допомогти вирішити проблему з відновленням мовлення українських телеканалів у Сумській області.

«Буквально вчора мені повідомили, що виникли проблеми заборгованості електроенергії. Але ви правильно сказали: не відбулися розрахунки тільки тому, що Національна суспільна телерадіокомпанія не розрахувалася необхідним чином. Я також стурбований цим питанням. Сьогодні доручив першому віце-прем'єру, він проведе координаційну нараду. Ми докладемо всіх зусиль, аби все це відновити», — заявив Гройсман.

Нагадаємо, що Russia Today забороняє своїм співробітникам критикувати телеканал 20 років після звільнення.

Додамо, що Нацрада продовжила заборону трансляції антиукраїнського телеканалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ