У Самборі чоловік підірвав гранатою автомобіль Мercedes-Benz S 500, через те, що приревнував власника автівки до своєї дівчини. Обвинуваченому призначили чотири роки позбавлення волі, проте звільнили від покарання і призначили дворічний іспитовий строк.

Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Львів. Медіа.

Як зазначається, обвинувачений Руслан Я. навесні 2023 року в Самборі, неподалік мосту, знайшов банку в якій була граната Ф-1. Замість того, щоб повідомити у поліцію про знахідку, чоловік залишив гранату собі. Згодом вирішив використати гранату, щоб помститись своєму товаришу  за те, що той відбив у нього дівчину.

У цей період він проживав із дівчиною, з якою мав намір одружитись. З потерпілим вони зустрічались, контактували. Згодом зауважив, що потерпілий телефонує до нього і до його дівчини. Його це почало нервувати. Згодом дівчина перестала відповідати на його дзвінки. Одного разу ввечері він побачив біля житлового будинку своєї дівчини автомобіль потерпілого, у зв`язку з чим приревнував та вирішив відімстити. Пішов додому, взяв гранату, розбив у автомобілі потерпілого вікно. Перед тим переконався, що в машині нікого не було, і вкинув всередину салону гранату” — йдеться в матеріалі справи.

На суді Руслан Я. покаявся у вчиненому. Після розмови з потерпілим, вони порозумілись і зловмисник відшкодував завдані збитки. 

Самбірський міськрайонний суд визнав винним Руслана Я. у вчинені двох кримінальних злочинів за статтями про незаконне зберігання зброї і незаконне поводження зі зброєю. Йому призначили покарання у вигляді чотирьох років тюрми, проте звільнили від покарання і призначили іспитовий строк терміном на два роки.

ІА "Вголос": НОВИНИ