На Львівщині Червоноградський міський суд визнав винним чоловіка в ухилені від мобілізації.

Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Чоловік отримав повістку, пройшов ВЛК, проте не зʼявився на виклик до ТЦК. Він пояснив це рішення своїми релігійними переконаннями,  Сергію С. присудити три роки ув'язнення.

Як зазначено у справі, влітку 2023 Сергій С. отримав повістку та пройшов військово-лікарську комісію. Після цього йому видали повістку на розподіл до певного підрозділу в ЗСУ, проте цього разу до військкомату він вже не прийшов.

У суді Сергій С. назвав дії ТЦК неправомірними, хоч і частково визнав свою вину. Чоловік стверджував, що він скаржився на стан здоровʼя, однак працівники ТЦК не взяли цього до уваги. Окрім того, він не збирається брати у руки зброю через свої релігійні переконання.

Натомість свідчення у суді дав і священнослужитель релігійної громади “Агапа” в якій буцімто зареєстрований обвинувачений. Священник зазначив, що Сергій С. є членом церкви та активно допомагає громаді, але уточнив їх релігія не забороняє нести військову службу.

Червоноградський міський суд Львівської області визнав Сергія С. винним за статтею про ухилення від призову на військову службу. Йому призначили три роки ув’язнення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляції. Апеляцію можна подати протягом 30 днів з моменту оголошення вироку.

ІА "Вголос": НОВИНИ