В п'ятницю, 3 грудня, в Брюховичах, що неподалік від Львова, спалахнула пожежа. За повідомленням, загорівся римо-католицький храм святої Терези від Дитяти Ісуса РКЦ, розташований на вулиці Потічок,6.

Про це повідомляє «Варта 1».

Так, на місце пригоди одразу викликали рятувальників ДСНС.

За словами очевидців, густий чорний дим навис над будівлею костелу.

Варто зазначити, що храм освятили його зовсім нещодавно, і за попередньою інформацією, там ще можуть тривати будівельні роботи.

Так, 21 червня 2014 року архієпископ Мечислав Мокшицький освятив хрест і територію, на якій спорудили парафіяльний мурований костел. 15 березня 2016 року розпочалось будівництво храму, а 13 квітня 2019 року архієпископ Мокшицький освятив його, хоча будівельні там ще продовжуються.

Згодом з'явилась офіційна інформація ДСНС.


"3 грудня о 13:43 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в сел. Брюховичі Львівського району. Пожежа виникла в дерев'яній церкві, розміром 15х12.
До місця події за підвищеним номером виклику виїхали пожежно-рятувальні підрозділи Львівщини. На момент прибуття рятувальників горів купол церкви та обшивка в середині церкви на площі 70 кв.м." - йдеться у повідомленні рятувальників. 


До ліквідації пожежі залучено 8 одиниць спецтехніки. Роботи щодо ліквідації займання тривають.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ