Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» запрацює у найближчі пів року.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА МАксим Козицький.

«У вересні 2021 року разом з тодішньою воєводою Підкарпатською Евою Леніарт ми заклали капсулу будівництва. Сьогодні з новопризначеною очільницею Підкарпатського воєводства пані Терезою Кубас-Гуль оглянули хід робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі», – відзначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.
 
Крім того, минулого місяця Львівська ОВА подала у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України пропозицію доповнити Угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» залізничним сполученням. Аналогічне звернення до польського профільного міністерства скерувало Підкарпатське воєводство.
 
 
За словами Козицького, зараз розглядається питання щодо курсування на дільниці «Кросценко — Старява — Хирів — Нижанковичі — Перемишль» чотирьох регіональних міжнародних поїздів. Місткість кожного – 206 пасажирів.
 
Окрім того очільник області наголосив, що Львівщина зацікавлена у подальшій розбудові прикордонної інфраструктури, зокрема у створенні пункту пропуску «Лопушанка – Міхновець», адже це покращить сполучення між Польщею та Україною та розвантажить інші пункти пропуску.

ІА "Вголос": НОВИНИ