У одній з районних лікарень Львівської області викрили організовану групу медиків. Лікарів підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за виготовлення документів про групу інвалідності.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

«Голова Лікарсько-консультативної комісії медичного закладу залучив до протизаконної діяльності чотирьох лікарів. За його вказівкою вони підшуковували серед своїх пацієнтів охочих отримати чи продовжити групу інвалідності. Проводили з ними бесіди, переконували, що вирішити питання вдасться лише з їхньою допомогою і за гроші», – йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, для кожного пацієнта називали іншу суму. Це залежало від того, чи вперше встановлюється інвалідність, чи її потрібно продовжити.

Також для жінок такі послуги коштували дешевше, ніж для чоловіків, а особливо для чоловіків призовного віку, для них ціни були найвищими.

Правоохоронці задокументували 10 випадків одержання неправомірної вигоди організатором та членами злочинної групи. За підготовку необхідної документації клієнти платили від 12 до 50 тис. грн. Сума, отримана зловмисниками лише за ці 10 випадків складає майже 200 тис. грн, але заробили фігуранти на такій схемі набагато більше.

ДБР провело обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів. Вилучили документи, а також гроші у різній валюті: майже пів мільйона гривень, понад 47 тисяч доларів США та понад 7,5 тисяч євро.

До суду подано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою та відсторонення голови ЛКК від виконання обов’язків.

ІА "Вголос": НОВИНИ