На початку серпня  у Львові стартує профільна школа лідерів учнівського самоврядування області, де впродовж п’яти днів старшокласники відточуватимуть свою майстерність провідників у молодіжному середовищі.


Про це повідомляє департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації

«До участі у таборі запросили понад сто дітей, по одному представнику учнівського самоврядування  від територіальної громади, районного центру та парламенту Львова.  Фахівці підготували програму, яка допоможе старшокласникам  покращити свої навички працювати в команді та індивідуально, презентувати власні проекти, дебатувати та виокремлювати раціональну думку» ,- розповіла головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Лідія Ільків.

До табору також долучаться 12 школярів , проекти яких перемогли в обласному конкурсі «Школа  ідей».

«На конкурс надійшло майже три десятки робіт, з яких ми відібрали 12 найсильніших. Дітей найбільше цікавить здорове харчування, медіа грамотність, створення комфортних умов перебування у школі, було кілька проектів національно-патріотичного спрямування, профорієнтаційні ідеї»,-зазначила кандидат історичних наук, методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ірина Суховерська.

Серед лекторів та наставників будуть випускники академії лідерства, бізнесмени, викладачі Львівської політехніки, політологи, міжнародники.

Нагадаємо, ЛОДА до кінця осені планує закрити 21 школу на Львівщині. Також частину шкіл понизять в статусі, знизивши ступінь акредитації. Про це повідомила очільниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти департаменту освіти ЛОДА Ірина Сислюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ