Про це повідомляє euronews. 

Обстріли завдають шкоди інфраструктурі, перериваючи постачання світла, води та газу у найхолодніший період року. За даними ООН, допомоги потребують майже 4 мільйони людей, на 700 тисяч більше, ніж рік тому. Організація спрямувала до Авдіївки 40 тонн гуманітарної допомоги.

 «Наша оцінка показує, що чим ближче люди живуть до лінії зіткнення між підконтрольними та непідконтрольними українському уряду територіями, тим більші їхні потреби. Особливо, як ми вже сказали, це стосується літніх жінок та дітей, які складають 70% людей у групі ризику», - розповів речник агенції ООН з гуманітарних питань Єнс Лерке.

Тим часом повідомлення української сторони менш драматичні. За словами чиновників, в Авдіївці є тепло, газ та вода. Підстав для евакуації немає.

 «Пункт життєзабезпечення, який був обстріляний вночі, відновив свою роботу, працює у штатному режимі, люди продовжують там харчуватися. Крім того, нашими підрозділами, які знаходяться в інших областях, організовано супровід колон гуманітарної допомоги до міста Авдіївка», - зазначив голова державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

В ООН закликали обидві сторони утриматися від обстрілів житлових районів і не розміщувати воєнні цілі у густонаселених місцях. За минулий тиждень моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 11 тисяч вибухів.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ