Сьогодні, 9 липня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради ухвалили рішення щодо планування території автобусного заводу (ЛАЗу), що розташований на вул. Стрийській, 45.

Позиція депутатів однозначна: там можуть бути розташовані винятково об‘єкти виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями, змінювати функціональне призначення земель  - заборонено, - написав  на своїй сторінці у фейсбуці секретар ЛМР Маркіян Лопачак.

Він зазначив, що на пленарному засіданні Львівської міської ради, яке відбулось  8 липня, озвучили  протокольне доручення виконавчим органам створити робочу групу з керівників усіх фракцій та профільних чиновників, щоби вони разом могли напрацювати чіткий план розвитку території заводу і конкретні правила, за якими там у майбутньому могли б працювати інвестори.

«Правду кажучи, трохи дивно, що виконавчі органи підготували це рішення аж тепер, коли аукціони із продажу боргів заводу вже почалися. Втім, добре, що хоча б так. І маємо довести цю справу до кінця», - написав Маркіян Лопачак.

Депутат нагадав, що  питання  автобусного  заводу піднімалося ще у минулій каденції, близько двох років тому. Тоді, також було багато маніпуляцій довкола ЛАЗу.

«Спершу без відома депутатського корпусу московському олігарху Чуркіну передавали 25 мільйонів неіснуючих «боргів», а потім ще і частину землі збиралися віддати під забудову. Вже тоді ми, депутати, вимагали створити таку робочу групу, яка не допустила би махінацій на ЛАЗі, але міська рада чомусь це загальмувала. Зараз пора нарешті процес запустити», - нагадав секретар Ради.

Маркіян Лопачак переконаний, що зараз мерія має зробити все можливе, аби на території ЛАЗу справді запрацювало виробництво. Адже це дозволить створити нові робочі місця, а міський бюджет отримає нові надходження.

ІА "Вголос": НОВИНИ