У Хмільницькому районі Вінницької області 38-річна місцева жителька підозрюється у катуванні власного сина. 

Про це повідомила у пресслужбі Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області.

Матір виправдала фізичне насильство щодо 12-річного хлопчика спробою «перевиховати» дитину, яка постійно тікала з дому і відмовлялася допомагати по господарству.

 

Правоохоронці підозрюють, що жінка тривалий час «навмисно завдавала своєму малолітньому синові фізичних та моральних страждань шляхом побоїв, мук та інших насильницьких дій». 

Жінка знущалася з неповнолітнього з метою покарання.

За відмову допомагати мати карала хлопчика, після чого той неодноразово втікав із дому. Про те, що його карають, 12-річний школяр не розповідав нікому. Жінка не зверталася до поліції, оскільки їй вдавалося розшукати сина поодинці.

Уже 18 липня підозрювана приїхала до своєї матері й взяла із собою заздалегідь підготовлені ланцюги та навісні замки. 

Зловмисниця перемотала ноги та руки сина металевим ланцюгом, відвезла додому та закрила у металевій конструкції «літнього душа».

Коли жінці треба було поїхати на роботу, вона посадила хлопчика у своє авто. Коли їй було необхідно залишити транспортний засіб, ланцюги він закріпив на кермі – щоб хлопчик не втік. Після повернення додому мама знову замкнула школяра у металевій конструкції.

 

На ніч вона забрала сина в будинок і погодувала, але спав хлопчик на підлозі, прикутий до труби.

Вранці обвинувачена послабила ланцюги, що дозволило дитині звільнитися і втекти до знайомої до сусіднього села та розповісти про все, що з ним сталося. Жінка повідомила про ці події працівники відповідних служб.

У Нацполіції розповіли, що нині малолітній перебуває у реабілітаційному центрі.

Матері дитини офіційно оголосили підозру у катуванні. Вона може отримати термін до 6 років позбавлення волі згідно з даною статті.

Досудове розслідування у цій справі вже завершено, матеріали передано до суду. 

ІА "Вголос": НОВИНИ