У столиці Іспанії, де відбувалася 41-а щорічна Європейська зустріч Тезе, яка об'єднала 15 тис. молодих людей, брат Алоїс оголосив, що наступна європейська молодіжна зустріч відбудеться у Вроцлаві (Польща), з 28 грудня 2019-го по 1 січня 2020 року.

Про це повідомляє РІСУ.

Глава польських єпископів, монс. Войцех Полак, архієпископ Гнєзно, а також єпископ-помічник Вроцлава монс. Анджей Сіменевський спеціально прибули до Мадрида, щоби бути присутнім на оголошенні.

Це буде третє зібрання європейської християнської молоді всього світу у Вроцлаві (після 1989-го та 1995 року) і п'яте в Польщі (після Варшави 1999-го та Познані 2009 року).

Ці щорічні європейські зустрічі є частиною «паломництва довіри на землі», яку очолює Тезе вже більше сорока років. Молоді люди, які беруть участь у цих зустрічах, збираються разом, щоб бути частиною місцевої Церкви впродовж кількох днів, а також обговорити такі теми, як розуміння між народами, мир, питання віри та соціальної прихильності. Одна з цілей зустрічей Тезе полягає в тому, щоб дати можливість молодим людям відчути Церкву як місце дружби, гостинності та спілкування.

Зараз спільнота Тезе об'єднує сотню католиків і протестантів із понад тридцяти національностей, які обрали чернече життя. Самим своїм існуванням спільнота Тезе є свідченням примирення між розділеними християнами та відокремленими народами.

ІА "Вголос": НОВИНИ