НАТО може дати українській армії зброю, системи ППО і РЕБ, а також розвіддані щодо Москви. Це станеться у разі широкомасштабних бойових дій з Росією.

Про це пише «Цензор Нет».

Як повідомляється, США та союзники НАТО проінспектували стан ЗСУ щодо постачання додаткового озброєння у разі широкомасштабних бойових дій.

Зазначили, що НАТО не буде посилати своїх солдатів воювати за Україну, але Альянс дасть зброю, боєприпаси для гармат і мінометів, протитанкові ракетні комплекси, а також, ймовірно, системи протиповітряної та радіоелектронної боротьби.

Також НАТО забезпечить допомогу розвідданими, в тому числі в реальному часу, з супутників і безпілотників, що дозволить різко підвищити ситуаційну обізнаність ЗСУ про становище противника, в тому числі — швидко позначати цілі.

Нагадаємо, ексрадник президента США із питань національної безпеки Джон Болтон вважає, що НАТО повинне розмістити війська в Україні на ротаційній основі задля нашої ж безпеки. На його думку, це допоможе стримати Росію.

Також, сьогодні президенти США та Росії проведуть відеоконференцію, де обговорять ситуацію в Україні та низку важливих питань.

ІА "Вголос": НОВИНИ