Ексрадник президента США із питань національної безпеки Джон Болтон вважає, що це допоможе стримувати Росію.

Як пише «Радіо Свобода», Болтон, який працював під керівництвом тодішнього президента Дональда Трампа з 2018 по 2019 рік, також заявив, що Сполучені Штати Америки мають надсилати Україні більше летальної зброї на тлі зростання занепокоєння, що Росія може незабаром вдатися до масштабного вторгнення в країну.

«Нам потрібно… переконатися, що ціна буде настільки високою, що Путін і його радники визнають це неприйнятним. Я думаю, що це спосіб стримати військові дії, які здаються такими неминучими», – сказав Болтон.

Росія вдруге цього року зібрала понад 90 тисяч військовослужбовців біля кордону з Україною, але цього разу побоювання у США та Європі щодо можливого вторгнення є більшими. Росія заперечує, що планує військові дії проти України.

На думку Болтона, російська агресія проти України є лише частиною ширшої стратегії Путіна щодо збереження впливу Кремля в Європі.

Також він заявив, що російський лідер продовжує «зондувати» шість колишніх радянських держав у Східній Європі й на Кавказі – Україну, Білорусь, Молдову, Грузію, Вірменію та Азербайджан – які не входять до західного військового альянсу, і що НАТО має припинити двозначність щодо їхнього майбутнього.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден розмовлятиме з президентом Росії Володимиром Путіним сьогодні, 7 грудня, у режимі відеоконференції, щоб обговорити нарощування російських військ, а також інші важливі двосторонні питання.

ІА "Вголос": НОВИНИ