Абсолютна безкарність відвертих колаборантів, організацій, які провадять підривну діяльність у середині країни, на тлі потенційного наступу військ РФ в Україну може відгукнутися країні трагедією.

У цьому переконаний депутат Львівської міської ради з фракції ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Як таке може бути, що в самому серці України мер Полтави говорить як сепаратист, і не несе за це жодної відповідальності. У парламенті звітують силовики, а там сидить «п’ята колона».  Ціла фракція їздила на поклон до Путіна - і їм також нічого не було. Ці люди мали би бути в тюрмі, або йти на обмін наших полонених, але вони займаються публічною діяльністю. Найгірше, що станеться з мером Полтави – його заберуть в ОПЗЖ і дадуть значок», - заявив він в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» на NTA.

Він звернув увагу на те, що від позиції міських голів, їхньої готовності підготувати міста до відсічі ворога великою мірою залежатиме й загальний успіх країни.

«А в яких містах ми можемо бути впевнені? Івано-Франківськ, Львів (винятково через його мешканців), Тернопіль, Хмельницький. Вірю в Київ. І перелік, звісно, можна продовжити. Але скільки мерів і політиків ще є в Україні, які грають на стороні агресора. Скільки організацій займаються підривною діяльністю. Це треба було загасити ще на початку війни», - переконаний політик.

Також він нагадав, як після Майдану навіть частина людей із демократичних сил побоялися голосувати за закон про люстрацію, який пропонувала «Свобода».

«Усі люди, які були при Януковичу, мають бути назавжди відлучені від політики. Жорстко. І не робити винятків. Закривати на це очі  -  буде трагедія. У 1917-18 роках дехто говорив, що комуністи не такі вже й погані, що росіяни -дружний народ. А закінчилося все Голодомором», - навів історичну паралель Любомир Мельничук.

ІА "Вголос": НОВИНИ