Більших масштабів надзвичайної ситуації вдалося уникнути завдяки тому, що у листопаді-грудні 2023 року у цьому закладі провели комплекс робіт з обслуговування протипожежної системи.

Однією з версій виникнення пожежі у Львівському геріатричному пансіонаті є куріння у кімнаті. Точну причину будуть встановлювати правоохоронці

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

«Однією з версій, чому могла статися пожежа, є куріння у кімнаті. Точну причину займання встановлюють правоохоронці. Світла памʼять померлому. Інші люди та приміщення не постраждали», - повідомив він.

Козицький також наголосив, що більших масштабів надзвичайної ситуації вдалося уникнути завдяки тому, що у листопаді-грудні 2023 року у цьому закладі провели комплекс робіт з обслуговування протипожежної системи. Тоді замінили близько 300 сигнальних датчиків, які попередили про пожежу і дозволили оперативно евакуювати підопічних пансіонату.

Нагадаємо, 28 січня близько 19:50 зайнялася кімната на другому поверсі Львівського геріатричного пансіонату, у якій проживав та на момент загоряння перебував 68-річний чоловік.

На місце прибули вогнеборці. Вони допомогли евакуювати 130 людей. У тому числі чоловіка зі задимленої кімнати. Він помер дорогою до медзакладу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ