Експерти Інституту майбутнього людства  при філософському факультеті Оксфордського університету (Велика Британія) представили доповідь, де перерахували основні, на їхню думку, події, які могли б привести до знищення цивілізації на планеті. Основні висновки публікації наводить видання The Daily Mail. 

Фахівці вважають, що найбільшу загрозу для людства становлять пандемія, зміна клімату і ядерна війна. На думку експертів, в даний час урядами країн світу робиться недостатньо, щоб убезпечити планету від можливих загроз. Особливо гостро проблема стосується застосування біологічної зброї.

Доповідь «Екзистенційний ризик. Дипломатія і управління », представлений Інститутом майбутнього людства, заснований на опитуванні широкого кола експертів, що беруть участь в ряді спеціалізованих заходів, що проводяться при Оксфордському і Кембриджському університетах (Великобританія). Фахівці закликають міжнародних лідерів звернути увагу на порушені в доповіді проблеми.

Раніше британські та американські геофізики показали, що до середини XXI століття на планеті трапиться колапс електричних систем. 

ІА "Вголос": НОВИНИ