Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 9 липня проведе позачергове засідання, попри те, що телеканал NewsOne скасував запланований телеміст із забороненим російським телеканалом.

Як заявила в ефірі «Радіо Свобода» заступниця голови Нацради Уляна Фещук, конролюючий орган має намір застерегти ліцензіатів і провайдерів від порушення чинного законодавства.

За словами Фещук, ситуація з телемостом це таке своєрідне промацування ситуації: пройде чи не пройде. Ми на завтра скликали позачергове засідання, на якому говоритимемо про цю ситуацію і застерігатимемо ліцензіатів і провайдерів від порушення чинного законодавства. Ми пам’ятаємо, що є рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року, і російські телеканали внесені до санкційних списків.

Крім того, Нацрада обмежила показ приблизно 80 телеканалів. Ми стоїмо на сторожі і не дамо ліцензіатам порушувати чинне законодавство За її словами, ситуація з NewsOne – це «перша ластівка», і Нацрада хоче застерегти від подібних ситуацій у майбутньому.

Як писав «Вголос», у Києві в понеділок, 8 липня, відбувся мітинг біля будівлі телеканалу NewsOne, що пов’язаний зі скандальним політиком-опозиціонером, кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

ІА "Вголос": НОВИНИ