Депутат Львівської міської ради Олексій Різник вважає, що ЦНАПи вимагають забагато документів від населення, аніж передбачає чинне законодавство України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні під час засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради у мене та моїх колег-депутатів виникли питання до директора департаменту адміністративних послуг, в.о. начальника управління інформаційних послуг ЛМР - Валентини Бартошик", - написав Різник.

А все через те, що ЦНАПи вимагають набагато більший перелік документів, аніж передбачає законодавство.

Депутат зазначає, що центри надання адміністративних послуг керуються не лише Законом України “Про адміністративні послуги“, а й ухвалою ЛМР №2372, яку затвердили ще у 2017 році.

Він наголосив, що дана ухвала застаріла й не відповідає українським законам.

«Така ухвала - застаріла та не є відповідною сучасному законодавству. А це значно впливає не лише на якість надання послуг ЦНАПами, а і змушує людей збирати довідки, яких насправді не вимагає закон», - зазначив він.

Різник запросив Валентину Бартошик на засідання комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради аби обговорити усі важливі питання, однак якщо вона проігнорує запрошення група депутатів ініціюють перевірку діяльності чиновниці та її відомства.

«Сподіваюсь, що пані Бартошик дослухається до наших зауважень та зробить усе, аби надання послуг для населення було простішим, а головне - відповідало чинному законодавству! У протилежному випадку ми ініціюємо перевірку діяльності чиновниці та департаменту, який вона очолює», - підсумував він.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ