Двоє чоловіків на Закарпатті померли після того, як їх покусали комахи.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Закарпатської області.

Так, перший трагічний випадок трапився у місті Мукачево. 56-річного чоловіка напередодні працював вдома у садку і його в око вжалив шершень. Тоді лікарі «швидкої допомоги» встигли врятувати чоловіка. І наступного дня він знов працював у садку, коли його вкусила інша комаха.

Рідні намагалися надати йому допомогу до приїзду медиків. Але укус викликав анафілактичний шок і чоловіка не вдалося врятувати.

Другий випадок стався у селі Вогнілово Тячівського району. 36-річний чоловік зателефонував на «103» і  повідомив, що годину тому його якась комаха вкусила у потилицю і він почуває себе зле.

Хоча лікарі приїхали вже за 10 хвилин, але врятувати життя чоловіка не вдалося. Він помер ще до приїзду медиків.

Служба «103» нагадує, що загалом, для здорової людини укус комахи безпечний, але для алергиків та астматиків отрута комах може призвести до важких наслідків. Найбільш небезпечні укуси у голову, шию, грудну клітку, живіт. Це може призвести до набряку дихальних шляхів і смерті від задухи.

 Якщо Вас або когось поряд ужалили комахи і Ви бачите раптові і сильні прояви алергії чи інтоксикації негайно викликайте «швидку», розстебніть на ній/ньому одяг, щоб стало легше дихати, покладіть на бік, в разі зупинки дихання переходьте до серцево-легеневої реанімації.

Перша домедична допомога при укусах комах

  •  Видаліть жало, якщо воно залишилося в шкірі.
  •  Промийте місце укусу з водою та милом.
  •  Покладіть холодний компрес на місце укусу
  •  Прийміть антигістамінні препарати.
  •  Пийте багато води або солодкого чаю.

Читайте також у «Вголосі» сповідь мами. чию доньку в Маріуполі росіяни взяли в полон. 

ІА "Вголос": НОВИНИ