Україну, і зокрема Львівщину, 25 червня накрила злива та грози, внаслідок цього знеструмлено 811 населених пунктів у 9 областях. Про це інформують у ДСНСУ.

Отже, на Рівненщині без електроенергії залишилися 340 населених пунктів, на Львівщині - 209, на Житомирщині - 101, на Хмельниччині - 78, на Київщині - 28, на Закарпатті - 22, на Чернігівщині - 19, на Тернопільщині - 8 та у Чернівецькій області - 6.

На Львівщині вирувала сильна злива, було підтоплено 11 житлових будинків, 23 присадибні ділянки, 1 підземна парковка, 3 підвали, 1 підземний перехід, частково пошкоджено 12 дахів. Внаслідок падіння дерева, травмовано 1 особу.

Також у Львові повалені понад 200 дерев, пошкоджені 18 автомобілів, понад пів сотні дахів. З Домініканського собору впала одна велика амфора, а інша під загрозою падіння.

За даними Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, підрозділи ДСНС на Львівщині здійснили понад 30 виїздів, під час яких порізали дерева і відкачували воду.

Станом на 26 червня продовжуються роботи по відкачуванню води у м. Львів (підземний перехід). У м. Червоноград залишається частково підтопленими 10 присадибних ділянок.

“Укрзалізниця” попередила про затримки поїздів на Львівщині через негоду.

ІА "Вголос": НОВИНИ