Незрозумілість дій та боязнь країн-сусідів, є зрозумілою, адже вони теж адекватно навчені історією.

Оксана Юринець, народний депутат України VIII скликання, голова обласної організації партії «Удар», у етері проєкту «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА чудово охарактеризувала готовність європейських країн-сусідів до можливого розширення агресії російського окупанта:

«Якщо говорити чи готова Польща, Литва, вони це відчули коли була створена міграційна криза. А якщо врахувати, що три дні тому Польща дозволила будь-кому купувати собі захисти безпеки, тобто і шоломи і жилети і це як в магазині хліб чи бульбу, будь-хто, громадянин може це собі купити, то ми розуміємо, що країни, адекватно навчені історією, яка була і роблять висновки», - підмітила Оксана Юринець.

У Литві добре розуміють, що у них немає такої армії, як в України і вони розуміють, що з цим щось потрібно робити. Зрозумілі їх заяви і заклики на самітах сьогодні, щоби інші країни допомогли їх захистити.

«У форматі того чи готуються наші сусіди більш активно, хто більше допомагає, хтось хоче про це говорити, хтось не хоче. Приміром, я не розумію позиції Ізраїлю, що не будемо допомагати з розвідувальними технологіями», - звертає увагу, по між іншим, екс-депутатка.

Оксана Юринець вважає, що ця єдність українських людей, яка є на сьогодні, важлива у спільній роботі і чим більше вдасться доєднати до цієї роботи друзів-партнерів, сусідів тим більш ефективним буде результат.

«По одинці ми можемо і вміємо і готові, але, коли ми усі в купі, це маю на увазі Альянс, то діємо по-іншому», - говорить Оксана Юринець.

Голова обласної організації шкодує, що їй як голові парламентської делегації НАТО хотілося би значно більше дієвих кроків.

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ