У Берліні ухвалено стратегічне рішення «злізти з російської газової голки» – зброї, яку росія постійно тримає біля скроні України та Німеччини та всієї Європи.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

Речник зазначив, що очільник МЗС Дмитро Кулеба провів важливі переговори в Німеччині з членами німецького уряду та Бундестагу, міністрами закордонних справ країн G7, главами МЗС Балканських країн, а також державним секретарем США.

Ключовим підсумком переговорів, підкреслив Ніколенко, є те, що «в Берліні ухвалено стратегічне рішення злізти з російської газової голки».

«Як сказав міністр, російський газ - це зброя, яку росія постійно тримає біля скроні України, Німеччини та Європи. Відмова від російських енергоресурсів гарантуватиме безпеку на європейському континенті», - наголосив дипломат.

Речник міністерства поінформував, що далі Кулеба прямує до Брюсселя, де українська команда дотискатиме включення нафтового ембарго в шостий пакет антиросійських санкцій Євросоюзу і говоритиме про надання Україні в червні статусу кандидата в члени ЄС.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ