Станом на зараз з-під завалів будинку у Дніпрі, в який влучила ракета російських окупантів, врятовано 39 осіб. Серед них - шість дітей.

Про це повідомляє ДСНС України.

Загинуло 40 осіб (з них 3 дитини), травмовано 77 осіб (з них 14 дітей), отримано 47 повідомлень про безвісно зниклих осіб (з яких 18 осіб встановлено загиблими, 4 особи знайдені живими у родичів, в лікарнях, 25 осіб наразі розшукуються).

Психологами ДСНС надано допомогу 174 постраждалим. Тривають пошуково-рятувальні роботи та демонтаж небезпечних конструктивних елементів. Комунальними службами вивезено понад 8 тис. 500 тонн будівельних уламків та 41 пошкоджений автомобіль.

Всього до робіт залучено 418 осіб та 60 од. техніки з них від ДСНС - 65 осіб та 21 од. техніки.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», 14 січня рашисти поцілили своєю смертоносною ракетою у багатоповерхівку у Дніпрі. В цей час у будинку перебували мирні мешканці. 

У будинок влучила ракета Х-22.

За словами речника командування Повітряних сил України Юрія Ігната, в України немає засобів аби збити такі ракети. Натомість у росіян є сотні цих ракет.

Він також висловив припущення, що українські міста зазнали уражень від тих ракет типу Х-22, які Україна передавала росії як борги за газ. 

«Доля тих ракет, що вони, власне, »повертаються« в Україну. Це теж стало такими мемом на російських пабліках, що »ми вам возвращаєм«… Ось це все, що треба знати про кровожерливість росіян», - зазначив Юрій Ігнат. 

Читайте також у «Вголосі» історію порятунку Анастасії Швець. 

ІА "Вголос": НОВИНИ