Про це 1 червня 2017 року лідер об'єднання Олег Тягнибок заявив під час зустрічі з мешканцями міста Первомайськ на Миколаївщині, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Питання загрози підняття рівня води в річці первомайці порушили під час спілкування з очільником націоналістів у МБК ім. Є. Зарницької. Зазначимо, що висота дамби ГЕС на Південному Бузі становить 25 метрів. І для того, аби вода діставала до гідроакамулювальної станції, планують перекрити шлюзи.

Ця проблема турбує мешканців Первомайська, адже місто є початком регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя», частину якого нижче за течією Південного Буга хочуть затопити. Зокрема, під водою можуть опинитися будинки декількох сіл, розташованих у заповідній зоні. До того ж, це може призвести до знищення червонокнижних рослин та риб, які водяться лише на цій території.

Олег Тягнибок зазначив, що свободівці долучаться до боротьби проти екологічної катастрофи, яка назріває. Зокрема, в тому ж приміщенні, де націоналісти спілкувалися з містянами, 3 червня відбудуться громадські слухання стосовно проблеми затоплення Побужжя. На цей захід серед інших викликали екологів та технологів. Громадські слухання проведуть із метою рекомендувати не перекривати шлюзів.

Окрім того, депутати Первомайської міської ради від ВО «Свобода» ініціюватимуть на сесії ухвалення рекомендаційних рішень щодо неперекриття річкового русла. Також буде підготовано звернення до керівництва держави, міністерства екології та електростанції з вимогою не допустити екологічного лиха та знищення заповідної зони.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ