На Харківщині, зокрема, на Ізюмському напрямку, де оборону тримають бійці «Легіону Свободи», добровольчого підрозділу «Карпатської Січі» - ситуація стабільна.

Про це в етері телеканалу «Еспресо» розповів боєць «Легіону Свободи» Руслан Андрійко. 

«Інтенсивність обстрілів наших позицій, міста Барвінкове, дещо зменшилася… Цей час використовуємо з користю для оборони. Проводимо передислокацію військ і готуємося до контрнаступальних дій. Нам очевидно, що план «Б», з відрізання Луганської і Донецької областей, який орки хотіли реалізувати саме на Ізюмському напрямку, - провалився. Вони тут застрягли і зараз всю свою силу кидають на Луганськ і Донецьк, для того щоб через Л/ДНР вийти на адміністративні межі Луганської і Донецької областей», - зазначив.  

На думку бійця, війна буде затяжною й довготриваловою. Складність протистояння полягає у значній чисельній перевазі ворога, як у людському ресурсі, так й у важкій техніці. 

«Це війна не піхоти, яка стріляє з «калаша» десь у лісі, а війна важкої артилерії великої дальності та крилатих ракет, якими орки знищують українські міста. І наша задача – перемолоти їх», - акцентував.

Андрійко та багато інших українських військових також вважає, що складність полягає й у дуже повільній поставці Україні важкого озброєння, обіцяного західними партнерами. В тому числі, й саботажу поставок, як це було в Німеччині.  

«Ця зброя потрібна Україні. Зброя, якою користуються наші військові на позиціях зараз, - захисна, вона стріляє недалеко. А для того, щоб переломити ситуацію на сході, зокрема, як ми це вже частково зробили на Ізюмському напрямку, потрібна важка артилерія. Тому вкотре звертаюся до світових лідерів: не тормозіть поставки важкого озброєння нашим військовим. Це, найперше, у ваших інтересах, адже наші військові – щит Європи, який захищає її від орків», - наголосив. 

За словами Андрійка, його підрозділ вже знищив більше 20 танків і мужньо тримає позиції. За зразкове виконання бойових задач, указом головнокомандувача Залужного, створено окремий 49-ий батальйон сухопутних військ України.

«Користуючись нагодою, запрошуємо до мобілізації в наш батальйон для того, щоби разом боронити нашу державу до цілковитої перемоги», - резюмував.

ІА "Вголос": НОВИНИ