Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський видав фото з РФ і Балаклії багаторічної давності за світлини на складах боєприпасів поблизу Ічні на Чернігівщині.

Відповідний допис нардеп залишив на своїй сторінці в «Фейсбуці».

Пашинський похвалився, що рівно рік тому після вибухів на складах у Калинівці поїхав із «інспекцією» до Ічні, де нібито розробив спецпроект захисту боєприпасів. Цього ж дня, за словами Пашинського, було зроблено опубліковані ним фото.

Втім, користувачі соцмереж помітили, що голова Комітету з нацбезпеки поширює фейк.

Так, перше фото, яке виклав нардеп, зроблене у Балаклії за кілька років до вибуху там. Друге фото — з військової частини в РФ, зроблене щонайменше сім років тому.

Клікайте для збільшення фото

Нагадаємо, що о 03.30 ночі стало відомо про пожежу біля міста Ічня Чернігівської області. Там стався вибух на технічній території військового складу. До евакуації місцевих мешканців рятувальники залучили автотранспорт. Наразі евакуювали вже все населення.

У зв’язку з вибухами на військових складах у Чернігівській області Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді.

Своєю чергою, рятувальники опублікували відео з місця вибухів на складах боєприпасів на Чернігівщині.

У Міністерстві оборони України повідомили, що станом на сьому годину ранку інтенсивність вибухів на військових складах під Ічнею Чернігівської області складала 2…3 вибухи на секунду.

Водночас, стало відомо, що у зв’язку з вибухами на складах боєприпасів під Ічнею Чернігівської області до лікарів звернулися 63 людини.

Разом з тим, в «Укрзалізниці» через вибухи на технічній території військової частини в Ічні Чернігівської області вирішили закрити три перегони для руху потягів.

ІА "Вголос": НОВИНИ