На поховання внутрішньо переміщених осіб, які втекли від російського агресора до Львівської територіальної громади, виділятимуть кошти з бюджету Львівської міської ради.

Таке рішення ухвалили сьогодні, 21 червня, під час засідання виконкому Львівської міської ради. 

"Забезпечити надання ритуальних послуг внутрішньо переміщеним особам, які померли на території Львівської міської територіальної громади та не досягли пенсійного віку на момент смерті, не працювали, не перебували на службі, незареєстровані у центрі зайнятості як безробітні; на підставі заяви виконавця волевиявлення померлого або
особи, яка зобов’язалася поховати померлого, та не має можливості при оформленні договору-замовлення на організацію та проведення поховання самостійно оплатити кошти за ритуальні послуги та похоронну атрибутику", - говориться у рішенні виконкому.

Як повідомила під час засідання виконкому директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, у Львові зараз мешкає дуже багато переселенців. І дехто з них, вибравшися з-під обстрілів та бомбардувань, на жаль, помер вже тут. А їхні родини не мають коштів на поховання.  

Так, чиновники міськради порахували, що поховання однієї особи з числа внутрішньо переміщених осіб коштуватиме 12 700 гривень. 

Сюди входить: домовина вартістю 3500 грн;  два вінки  по 660 гривень кожен; дві стрічки по 75 гривень; дерев'яний хрест за 600 гривень; табличка за 40 гривень та надпис на ній за сто гривень;  послуги чотирьох працівників, які нестимуть домовину, оцінили у 1900 гривень; копання могили взимку - 3 291 гривня, влітку - 1 797 гривень; а також катафалк за 1 800 гривень.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», сьогодні у Львові попрощаються з п'ятьма загиблими героями України. 



ІА "Вголос": НОВИНИ