Замість перейменування площі Коліївщини було б дуже цікаво створити музей єврейства у Львові.

Перейменування площі Коліївщини на площу Сусідів – ініціатива ідентична до пропозиції секретаря РНБО щодо переведення українського алфавіту на латинку. Ця тема лише відволікає суспільство від реальних проблем.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA заявив голова координаційної ради партії “Громадянська позиція” Володимир Гірняк.

“Насправді є купа проблем. У місті затримуються ремонти вулиці Пекарської та інших”, – наголосив Гірняк.

Тож він переконаний: у всьому цьому є певний прихований підтекст, адже перейменування площі зараз явно не на часі.

“Вулиця Бандери мала бути готовою ще до виборів. Вона не робиться. Голова бюджетної комісії зараз публічно заявляє про те, що місто не має 300 мільйонів гривень на завершення двох вулиць. У місті катастрофічний фінансово-господарський стан, в місті колосальна кількість проблем із комунальними підприємствами. І в цей момент в громадську свідомість пускається теза, яка є дуже контраверсійною”, – зауважив Гірняк.

Політик наголосив: у Львові завжди мирно між собою жили люди різних національностей: поляки, євреї, вірмени.

“Скажімо, євреї були, фактично, із заснування міста. Навіть швидше – із княжих часів. Вони були абсолютно рідними мешканцями цього міста. Чому не сказати якусь інше ідею? На приклад, туристам було б дуже цікаво створити, скажімо, музей єврейства у Львові”, – вважає політик.

Тож Гірняк додав: переконаний, що зараз ніхто площі Коліївщини перейменовувати не буде. Дискусію вносять спеціально, щоб відволікти увагу від важливих проблем, які є зараз у місті.

Нагадаємо, нещодавно мер Львова Андрій Садовий заявив, що оновлену площу Коліївщини, розташовану в центрі міста, поблизу вулиці Староєврейської, планують перейменувати. “Робоча назва” – площа Сусідів.

ІА "Вголос": НОВИНИ