Понад 500 необхідних голосів набрала петиція з вимогою переглянути законність встановлення у Львові скульптури композитора Франца Ксавера Моцарта.

Ініціатором цієї петиції є львівська громадська діячка, мисткиня Наталія Криничанка.

«Вимагаю перегляду законності встановлення даної скульптури і демонтажу, як такої, що спотворює історичний та мистецький простір Львова.», — пише Наталія у петиції.

Тепер міська рада має відреагувати на петицію та прийняти рішення. Відомо, що серед львів’ян проведуть опитування про те, куди перенести скульптуру з площі Євгена Маланюка у Львові.

Довідково:

Франц Ксавер Моцарт – австрійський піаніст, диригент, педагог і композитор. Він народився 26 липня 1791 року у Відні. У 1808 році син видатного композитора Вольфганга Амадея Моцарта приїхав у Галичину, у село Підкамінь, що неподалік Рогатина. Він викладав музику дітям графа Віктора Баворського, потім у Львові давав приватні уроки музики дітям у заможних родинах. Ксавер Моцарт швидко долучився до музичного життя Львова, сприяв розвитку музичної культури Галичини. Прожив тут із 1808 до 1819 років і з 1822 до 1838 років.

Нагадаємо, львів’ян обурила скульптура Франка Моцарта на площі Маланюка.

ІА "Вголос": НОВИНИ