На залізничному перегоні «Баришівка-Бориспіль» невідомі здійснили чотири підпали автомотичних релейних шаф. Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Правоохоронцям вдалося встановити особи диверсантів, які здійснили серію підпалів релейних шаф, що відповідають за роботу світлофорів на залізничних коліях. Своїми діями злодії завдали значної шкоди «Укрзалізниці» та порушили роботу транспорту.

Про це повідомили у прес-службі Поліції Київщини.

Всім фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Так, на залізничному перегоні «Баришівка-Бориспіль» невідомі здійснили чотири підпали автомотичних релейних шаф. Зловмисники облили їх горючою рідиною та підпалили. В результаті події установки були повністю знищені, а світлофори на вказаній ділянці залізниці перестали працювати. Таким чином було порушено графік руху транспорту та завдано збитків «Укрзалізниці». 

У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особи диверсантів. Як виявилося, на злочин пішли підлітки віком від 14 до 19 років.

Вони зізналися у скоєному та розповіли, що «замовлення» на виконання диверсії вони отримали від невідомої їм людини через Telegram. Хлопцям пообіцяли гроші за виконання підпалу релейних шаф на залізничному перегоні «Бориспіль — Баришівка». Саме тому, за їхніми словами, вони й здійснили серію підпалів.

Наразі встановлюється сума завданих «Укрзалізниці» збитків. Всім фігурантам повідомили про підозру. 

ІА "Вголос": НОВИНИ