Косівська міська рада запланована провести ремонт зупинки з мозаїчним оздобленням. Експерти сумніваються чи дійсно варто витрачати понад 500 тисяч гривень за руйнування спадщини.

Міська рада Косівська уклала угоду з компанією ТзОВ «Зеленбудсервіс» для проведення капітального ремонту автобусної зупинки на вулиці Незалежності у селі Город.

Про це повідомляє Дмитро Соловйов на своїй сторінці в Фейсбук.

За інформацією з сайту державних закупівель Prozorro, вартість робіт складає понад 542 тис. гривень. Підрядник повинен завершити ремонт до кінця 2024 року.

Зупинка у селі Город була оздоблена в стилі косівської кераміки. Архітектурний фотограф та активіст Дмитро Соловйов висловив певні застереження стосовно цього капітального ремонту.

«На жаль, зазвичай при капітальних ремонтах оригінальну зупинку знищують і просто ставлять нову з пластику. Укравтодор таким чином вже знищив сотні, якщо не тисячі, мозаїчних зупинок по Україні. А тим часом активісти часто самотужки відмивають мозаїчні зупинки, з бюджетом який не перевищує 10 тис. грн. Чи дійсно раціонально витрачати півмільйона гривень на руйнування спадщини?», – написав Дмитро Соловйов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ