Територію поблизу Стрийського парку, де розташований кампус Українського Католицького Університету, перейменували у площу Софії Премудрості Божої. Урочистості приурочили до 20-річниці візиту Івана Павла ІІ до Львова.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

"Цього тижня ми відзначаємо важливу, без перебільшення, історичну подію – 20 років тому Львів відвідав Папа Римський Іван Павло ІІ. Тоді, під час свого перебування у Львові, Папа освятив наріжний камінь під будівництво кампусу Українського католицького університету, а також комплексу Львівської духовної семінарії та Філософсько-богословського факультету", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький під час урочистостей.

Також, з нагоди перйменування площі, владика Борис Ґудзяк провів святкову загальноуніверситетську літургію, після чого - місце освятили.

Нагадаємо, дати площі нове ім'я запропонували в Українському Католицькому Університеті. Вже в травні 2021 року, Львівська міська рада проголосувала за відповідне рішення.

Додамо, колись територія поблизу студмістечка УКУ називалася Софіївка, однак вона не мала чітких меж. До слова, у центрі студмістечка також розташований університетський храм святої Софії-Премудрості Божої.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ