Поблизу Маріуполя нацгвардійці застосували зброю для затримання чоловіка, який здійснив прорив через блокпост.

Про це повідомляє сайт Національна гвардія України.

«У Донецькій області для затримання правопорушника, який здійснив прорив через блокпост, військовий наряд Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил змушений був застосувати вогнепальну зброю. Подія трапилась 8 грудня на одному із блокпостів поблизу Маріуполя», - ідеться в повідомленні.

На стоп-контролі військовий наряд зупинив для перевірки автомобіль «Шевроле». Водій з очевидними ознаками алкогольного сп’яніння проігнорував законні вимоги гвардійців щодо огляду та здійснив спробу прориву через блокпост.

На попереджувальний постріл у повітря правопорушник не відреагував, у зв’язку з чим для зупинки автомобіля, згідно зі статтею 18 Закону України «Про Національну гвардію України», військовослужбовці застосували вогнепальну зброю, вистріливши в колеса.

Правопорушник був затриманий. Ним виявився 39-річний житель Донецької області.

Для з’ясування всіх обставин на місце події викликали слідчо-оперативну групу Маріупольського районного управління поліції.

Упродовж тижня з 6 по 9 грудня особовий склад Нацгвардії України в межах ізоляційно-обмежувальних заходів на мобільних та стаціонарних блокпостах в районі проведення операції Об’єднаних сил перевірив понад 30 тисяч транспортних засобів та понад 38 тисяч осіб. У ході перевірки військовослужбовці виявили 95 правопорушників

За повідомленнями українських військових, у районі проведення операції Об'єднаних сил сьогодні, 9 грудня, зберігається тиша.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ