Про це японському агентству Кіодо повідомила компанія-розробник програми Niantic, передає ТАСС.

Повідомляють, що зміна вже набрала чинності в усіх країнах, де гра отримала офіційний реліз. На такий крок Niantic пішла після відповідного запиту з боку влади японського міста Ітіномія (префектура Айті), де в кінці жовтня водій вантажівки, який ловив за кермом покемонів, на смерть збив 9-річного школяра.

«Подібне обмеження - це великий крок вперед», - цитує агентство батька загиблого хлопчика.

Раніше додаток також визначав швидкість пересування в грі, і в разі, якщо гравець перебував в транспортному засобі, що рухається, з’являлося попереджувальне повідомлення. Однак, його можна було з легкістю закрити, вибравши опцію «я пасажир, а не водій» - тепер же така можливість відсутня.

Варто наголосити, що адміністрація міста Ітіномія протягом останніх кількох тижнів отримувала анонімні погрози, в яких від неї вимагали відкликати запит на заборону гри в «Pokemon Go» за кермом. Японська поліція поки намагається з'ясувати, хто надсилав місцевій владі листи з погрозами.

Нагадаємо, «Pokemon Go» - гра, розрахована на багатьох користувачів, метою якої є пошук, вилов і навчання персонажів, названих покемонами (скорочення від англійського pocket monster – «кишеньковий монстр»). 

ІА "Вголос": НОВИНИ