Зловмисниця разом із спільниками заздалегідь орендували приміщення та облаштували у центрі Львові фіктивний пункт обміну валют. Після скоєння шахрайства в особливо великих розмірах підозрювана втекла до Києва, де і була затримана оперативниками карного розшуку поліції Львівщини.

Про це редакції «Вголос» повідомила Світлана Добровольська, очільниця відділу комунікації Головного управління Нацполіції на Львівщині.


«29 листопада до поліції надійшло повідомлення від львів’янина про те, що в одному із обмінних пунктів Львова, на вулиці Під Дубом, касирка взяла у нього гроші для обміну і зникла разом з ними. На місце події негайно виїхали оперативники Управління карного розшуку поліції Львівщини, а також слідчо-оперативна група та оперативники кримінальної поліції Львівського районного управління поліції №1», - говорить речниця львівської поліції.

Поліціянтам стало відомо, що потерпілий надав для обміну готівку на суму 19 тисяч доларів США. Касирка взяла гроші та вийшла з ними через задній вихід. Також було встановлено, що до скоєння злочину причетна 37-річна мешканка Києва.

Деталі інциденту, які повідомили правоохоронці, вражають своєю «оригінальністю».

Зловмисниця разом із спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт зі всіма атрибутами - таблицею із курсом валют, апаратом для перерахунку грошей, фальшивими грошовими коштами для створення видимості здійснення послуг обміну валют.

Касирка користувалася перукою чорного кольору та використовувала підроблені документи. З метою пошуку потенційної жертви зловмисниця подавала онлайн-оголошення про обмін великої суми іноземної валюти, пропонуючи занижений курс.

Поліція встановила помешкання, яке жінка орендувала у Львові, а також її авто, зокрема й завдяки  відео з камер спостереження системи «Безпечна Львівщина». 6 грудня, під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання у Києві, правоохоронці виявили та виучили речові докази її протиправної діяльності.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події. Поліція просить всіх, хто став жертвою схожих махінацій, звернутися на лінію 102.

«Будьте обережні при здійсненні валютних операцій, не спокушайтеся на низький курс валют!», - закликають правоохоронці. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", у Львові правоохоронці знайшли та затримали 46-річний місцевих мешканців, які підозрюються у пограбуванні магазину. Так, зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ