Про це інформує власкор «Вголосу».

Стан готовності захисних споруд цивільного захисту Володимира-Волинського до використання за призначенням обговорили 11 червня на засіданні виконкому Володимир-Волинської міської ради.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та  кадрів Миколи Мороза, фонд захисних споруд цивільного захисту міста складається із 66 одиниць, з них:  укриття (найпростіші підвальні та цокольні приміщення) – 40 одиниць., місткістю – 9640 осіб.; протирадіаційні укриття  (ПРУ) всіх груп – 26 одиниць (з них 11 –ПРУ  та 15 – пристосовані  під ПРУ) місткістю – 9145 осіб.

Крім того, для захисту людей від деяких факторів небезпеки використовуються споруди подвійного призначення підприємств і організацій та найпростіші укриття або підвальні приміщення приватного житлового фонду міста.

Щодо готовності споруд цивільного захисту міста, то ситуація наступна: 40 найпростіших укриттів, що включені в обліковий список, підготовлені до використання, з протирадіаційних укриттів: 8 – готові до використання; 17 – обмежено готові;1 – не готове.

Основними причинами, що призвели до обмеженої готовності захисних споруд є:  надмірна вологість, що стало причиною руйнування штукатурки стін та корозії обладнання, а також вихід з робочого стану систем життєзабезпечення.    

Рішенням міськвиконкому керівників підприємств, установ та організацій міста балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту, незалежно від форми власності, до 1 вересня 2015 року зобов’язано привести захисні споруди, що оцінюються як "обмежено готові", у належний стан придатний до використання за призначенням відповідно до вимог нормативно – правових актів.

ІА "Вголос": НОВИНИ