За скоєне чоловіку загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

У столиці правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо посадовця КМДА, який розтратив близько двох мільйонів гривень.

Про це повідомляє Головне управління поліції в Києві.

Зазначається, що посадовець Київської міської державної адміністрації уклав договір про закупівлю електричних генераторів із підприємством за завищеною ціною та розтратив кошти з бюджету столиці.

За скоєне чоловіку загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Нагадаємо, у червні минуло року слідчі задокументували злочинну діяльність посадовця Київської міської державної адміністрації, а саме у зловживанні службовим становищем та розтраті майна.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадовець уклав договір із підприємством про закупівлю генераторів електроживлення та автономних обігрівачів для забезпечення роботи пунктів обігріву у Києві за кошти з резервного фонду бюджету міста. Однак фактично розтратив кошти з місцевого бюджету на суму 1 829 166 гривень внаслідок закупівлі генераторів за завищеною ціною.

Слідчі повідомили посадовцю про підозру у скоєнні вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті.

ІА "Вголос": НОВИНИ