Посольство Угорщини пояснило, чому влада вирішила від сьогоднішнього дня запровадити в країні режим надзвичайного стану. Відомо, що це дозволить уряду мати всі інструменти для реагування на виклики.

Про це йдеться у поясненні посольства Угорщини в Україні.

«У зв’язку з воєнною ситуацією в сусідній країні надзвичайна ситуація, запроваджена згідно зі змінами в Конституції, надає можливість у разі виникнення у сусідній країні воєнної ситуації, збройного конфлікту або гуманітарної катастрофи мати у розпорядженні уряду усі необхідні інструменти для надання допомоги, підтримки, житла біженцям, а також для запобігання шкідливих економічних впливів, в інтересах пом’якшення наслідків», – повідомило посольство.

Як раніше писав Вголос, Угорщина вирішила ввести режим надзвичайного стану в країні через війну росії проти України. Він почав діяти зі сьогоднішнього дня, 25 травня. Відповідне рішення ухвалив прем’єр-міністр країни Віктор Орбан.

«Ця війна становить постійну загрозу для Угорщини, ставить під загрозу нашу фізичну безпеку, а також ставить під загрозу енергопостачання та фінансову безпеку економіки та сімей. Ми бачимо, що війна і санкції Брюссела призвели до величезного економічного потрясіння і різкого зростання цін», – сказав прем'єр-міністр.

ІА "Вголос": НОВИНИ