На підтримку президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва збирають підписи. У мережі з’явилися фото клопотання.

У документі просять звільнити з-під варти 84-річного Богуслаєва. У складних умовах він нібито створив нову для України вертолітну галузь промисловості.

Завдяки йому у нас нібито розробляють авіаційні двигуни, а також лопаті для гелікоптерів.

«За 30 років управління Богуслаєв не лише зберіг підприємство, але і його конструкторські, виробничі та технологічні потужності», - вказано у документі.

Мотивують звільнення чоловіка з-під варти також тим, що він страждає хронічними захворюваннями, серед яких ішемічна хвороба серця.

У соцмережах з’явився допис від Вікторії Гончар. Жінка стверджує, що після арешту Богуслаєва на Волочиському АТ «Мотор Січ» почалися масові скорочення. Працівників змушують підписувати петицію на його підтримку. У випадку відмови погрожують скороченням.

Звільнення мотивують тим, що на час арешту та слідства всі продажі двигунів та іншої габаритної продукції на експорт заморозили.

«На зиму та військовий час людей скорочують. Робочий тиждень і так був не повний. Люди не працювали у п’ятницю та на вихідні. Також із них вираховували кошти за тривоги», – зазначила жінка.

Варто зазначити, що Богуслаєва підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві росії.

Після початку повномасштабного вторгнення рф горе-посадовець постачав рашистам двигуни та інші деталі до ударних вертольотів. Раніше Богуслаєв також неодноразово був нардепом від «партії регіонів».

Додамо, що 6 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій АТ «Мотор Січ». Таким чином регулятор дозволив списання акцій підприємства з рахунків приватних осіб у власність держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ