Керівництво футбольного клубу «Карпати» провів прес-конференцію перед стартом сезону. Головне завдання - вийти у першу лігу за результатами сезону.

Про це йдеться на сайті футбольного клубу.

Гербом клубу буде логотип «Карпат», право на використання якого передала громадська організація, що об’єднує фанів «Карпат».

«Ми дякуємо фанам за висловлений кредит довіри. Вже у найближчі дні ми подамо інформацію про герб у футбольні інстанції», - йдеться у заяві.
Очільники клубу також розповіли про стадіон, на якому тренуватимуться футболісти - у цьому сезоні ним стане стадіон «Україна».
«Дочірнє підприємство клубу »Карпати Арена« проводить підготовчі роботи з будівництва нового спортивно-тренувального центру ФК »Карпати«, перший етап якого передбачає спорудження на земельній ділянці площею 3,5 га будівлі загальною площею майже 3000 м2 та двох футбольних полів із необхідною для обслуговування інфраструктурою. Вже розроблений проект тренувально-спортивної бази, розпочато підготовчі роботи, укладено договір з фірмою, що будуватиме базу», - зазначили керівники клубу.
За їх словами, футболістам  буде створено всі умови для повноцінної підготовки та відновлення: 32 номери для проживання спортсменів та тренерів, навчально-реабілітаційна зона, побутові приміщення та їдальня.

Крім того, очільники «Карпат» хочуть змінити підходи до функціонування футбольного клубу.

"В нас не буде почесних президентів. Засновники клубу не будуть втручатись в футбольні справи клубу, давати вказівки тренерам. На період 2021/24 років затверджено бюджет у розмірі 578 млн грн. У тому числі 106 млн грн у сезоні 2021/22 (з них 65 млн. – будівництво бази)", - йдеться у заяві.
Наразі клуб проводить співпрацю з дитячо-юнацькою спортивною школою «Карпати» (колишня СДЮШ-4), а також розглядає варіанти співпраці з Львівським коледжом спорту та юнацькими командами різного віку.

«Футбольний клуб «Карпати» висловлює подяку Львівській Асоціації Футболу та її керівнику Олександру Шевченку за максимальне сприяння у справі відродження львівських »Карпат".

Запрошуємо львівських вболівальників на матчі команди, щоб спільно відродити легенду Львова — футбольну команду «Карпати», - додали керівники клубу.

Нагадаємо, співвласник КПФ «Карпати» Олег Смалійчук заявив, що клуб вийшов з професійного футболу і не буде заявлятись в аматори. Серед причин такого рішення він назвав блокування роботи Клубу другим співвласником.

На даний момент в українському футболі існують три клуби з назвою «Карпати».

КПФ «Карпати», співвласником якого є Олег Смалійчук, є юридичним наступником тих самих легендарних львівських «Карпат». Крім того, зареєстроване також ТОВ «ФК Карпати», який зараз грає в Другій лізі. Його пов'язують з Володимиром Матківським, власником ТзОВ «Радехівський цукор». Також в другій лізі грають ФК «Карпати» з Галича на Івано-Франківщині.

Детальніше про ситуацію з брендом ФК «Карпати» читайте за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ