Президент Вірменії Армен Саркісян подав у відставку, заявивши, що у нього немає достатньо інструментів впливу на політику.

Відповідна заява з'явилася на сайті президента Вірменії.

"Я довго думав і вирішив піти з посади президента республіки після активної роботи близько чотирьох років. Це рішення зовсім не емоційне, воно виходить з певної логіки. У президента немає необхідних інструментів для впливу на радикальні процеси внутрішньої та зовнішньої політики у цей непростий для країни та народу час", - йдеться у зверненні Саркісяна.

Він зазначив, що у непростий для держави час, коли потрібна національна єдність, інститут президента не може бути об'єктом пліток і теорій змови, відволікаючи увагу громадськості від важливих питань.

Саркісян також додав, що країна живе в реальності, де президент не може впливати на питання війни і миру, накладати вето на закони і не має «конституційного інструменту, щоб допомогти своїй країні».

За його словами, президент а іноді й його сім'я стають мішенню різних політичних груп у країні.

«Останніх цікавлять не так досягнення президентського інституту на благо країни, як моє минуле, різні теорії змов та міфи. Ця »турбота« про мене виходить за рамки моралі, зрештою, безпосередньо зачіпаючи моє здоров'я», - зазначив президент.

Армен Саркісян був обраний парламентом на посаду президента 2 березня 2018 року. Це було перше обрання президента парламентом після встановлення у Вірменії парламентської форми правління.

Нагадаємо, командувач військово-морських сил ФРН Кай-Ахім Шенбах відзначився цинічними заявами стосовно «втраченого Криму» та закликом надати Путіну «ту повагу, на яку він заслуговує». Після спровокованого цим дипломатичного скандалу високопоставлений військовослужбовець подав у відставку.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ